NAISKODUKAITSE BRÜSSELI JAOSKOND OOTAB UUSI LIIKMEID




Naiskodukaitse Brüsseli jaoskond, mille loomisele pandi alus 2022. aasta mais, on esimene ja seni ainuke Naiskodukaitse jaoskond, mis tegutseb väljaspool Eestit. Meie jaoskonnas on praegu 16 tegevliiget, neli toetajaliiget ja üks noorliige.


Mida annab meile Naiskodukaitsesse kuulumine? Naiskodukaitsest saab väga head teadmised ja oskused, kuidas nii tava- kui kriisiolukorras ise hakkama saada, abivajajaid märgata ja neile abi anda. Naiskodukaitse liikmetel on kohustuslik baasväljaõpe, mis koosneb viiest iseseisvast moodulist: organisatsiooniõpetus, esmaabi, välitoitlustamine, sõdurioskused ja ohutushoid. Selline väljaõpe annab korraliku teadmiste, oskuste ja kogemuste pagasi, mis võib tulla igati kasuks ka tavaelus. Baasväljaõpe toimub osaliselt veebis, praktiline osa Eestis kohapeal.


Mida me teeme? Oleme võtnud oma südameasjaks edendada Belgias eestlaste seas iga aasta aprillikuus toimuvat sinilillekampaaniat, millega toetatakse Eesti sõjaveterane. Samuti oleme sel aastal korraldanud kaks poliitikateemalist ja silmaringi laiendavat õhtut: meie jaoskonna liige Annika Talmar pidas meile jaanuaris loengu rahvusvahelisest humanitaarõigusest ning aprillis oli meil aruteluõhtu teemal „Mis rolli mängivad NATO ja Euroopa Liit Eesti kaitse ja iseseisvuse tagamisel“, kus vestlesid suursaadikud Jüri Luik ja Matti Maasikas. Veel oleme sel aastal oma liikmetega võtnud ette näiteks vegantoidu valmistamise kursuse ning tegime Belgias Namuri lähistel kevadmatka, mille käigus õppisime tundma kohalikke kasulikke taimi.


Kes on meie liikmed? Meie jaoskonna liikmete enamik on Eesti ELi esinduses ja NATOs töötavad diplomaadid ning ELi ametnikud. Kuid meie ridadesse on oodatud kõik isamaaliselt mõtlevad naised, kes viibivad lühemalt või pikemalt Belgias või selle lähemas ümbruskonnas, tahavad õppida midagi juurde ning end kodumaa ja kodanikuühiskonna hüvanguks tõhusalt või veelgi tõhusamalt teostada ja arendada.


Naiskodukaitse Brüsseli jaoskonna esinaine

Mari Remmelgas


Vt ka Brüsseli jaoskond (naiskodukaitse.ee) ja OLE VALMIS! (naiskodukaitse.ee)


Populaarsed postitused sellest blogist

Belgia eestlased andsid veteranikampaaniasse igati väärika panuse

Tšilli, Lilli!

RAAMATU „KUUKIIK“ ESITLUS