Belgia eestlased andsid veteranikampaaniasse igati väärika panuse

 


Alates 2014. aastast viib Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing koostöös Naiskodukaitsega igal kevadel aprillis läbi Sinilille kampaaniat, mis kutsub üles kandma kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustuseks rinnas sinilillemärki.

Tänavu kevadel koguti raha, et toetada veterane ja nende lähedasi ning tervishoiu valdkonda laiemalt. Sinilille kampaania käigus kogutud annetustega aidatakse kaasa Põlva Haigla uudse taastusravilinnaku rajamisele, luuakse koostöös Eesti Discgolfi Liiduga esimene puuetega inimestele ligipääsetav discgolfirada ning soetatakse Otepää Tervisekeskusele spordi- ja taastusvahendeid.

14. aprillil andis Naiskodukaitse Tallinna ringkonna Brüsseli jaoskond teist kevadet järjest au Brüsseli Eesti Koolis, kogudes annetusi ning tutvustades digitunni õpilastele veteranikuud ja naiskodukaitsjate rolli sinilillesaadikutena. Brüsseli jaoskonna sinilillelett leidis käsitlemist ka riigikaitsetunnis ning tekitas kooliperes rõõmsat elevust. Lahkete annetajate toel kogusime veteranidele kokku 1150 eurot.

Veteranikuu pälvis meie kogukonnas laiematki tähelepanu. Nimelt võtsid 23 kogukonnaliiget osa aprillikuu jooksul toimunud heategevuslikust sinilillerännakust, läbides veteranide toetuseks üle 3000 kilomeetri.

Belgia eestlased andsid veteranikampaaniasse igati väärika panuse!

Mari Remmelgas

Vaata ka: https://sinilillerannak.ee/



Populaarsed postitused sellest blogist

Tšilli, Lilli!

RAAMATU „KUUKIIK“ ESITLUS